Voel je het verschil?

Voel je het verschil tussen een dag waarop je extreem lekker gaat en een dag waarop alles stroef lijkt te verlopen? Voel je het wanneer je nog net niet – of wel – dansend uit je bed springt klaar voor een nieuwe dag met leuke dingen en leuke mensen? Waarop alles op je to do lijst niet als moeten maar als genieten aanvoelt? Waarop elke voorbijganger op straat je toelacht omdat je zo’n onweerstaanbare grijns op je bakkes hebt?

12992910_10207919916587748_1532526984_n

En dan nog zo’n dag waarop alles stroef verloopt. Waarop je liever niet je bed uitkomt omdat je weet dat er een paar energie slurpende taken op je liggen te wachten. Waarop je in conflict lijkt met iedereen maar nog meer met jezelf. Waarop werkelijk alles tegen lijkt te zitten en je even niet meer weet waar te beginnen en waar te eindigen en uitstelgedrag je beste vriend lijkt.

Voel je dat verschil? Ik wel. Ik voel hem heel duidelijk zelfs. De dagen waarop ik lekker ga zijn de fijnste en er stromen meer creatieve ideeën uit me dan ik überhaupt kan uitwerken. De dagen die stroef lijken zorgen er soms voor dat ik die heerlijke dagen vergeet. Maar ik grijp steeds vaker naar de heerlijke dagen terug op zo’n stroeve dag.

Ik probeer geen oordeel te hebben over beide dagen. Een lekker gaan dag is niet per se goed en een stroeve dag is niet per se slecht. Ik probeer te kijken naar het verschil in wat ik voel. En wat ik doe. Of beter gezegd: hoe ik reageer op mijn gevoel?

Op een stroeve dag voel ik me minder vrij, ben ik snel afgeleid, lijk ik minder tijd te hebben en weinig support te krijgen van mijn omgeving. Op een heerlijke dag kun je rekenen dat ik de uren of dagen een paar actiepunten heb uitgevoerd die zorgen voor focus, ‘clarity‘. Ik heb een planning en ik laat m’n humor niet verpesten door de nodige ‘moetjes’. Ik doe het gewoon en ik geniet van de ruimte die ik daarmee voor mezelf creëer. Op de heerlijke dagen beweeg ik meer en zing ik en is mijn social media gebruik minimaal. Ik ben op tijd naar bed geweest en ben opgestaan met focus, met visie.

Wat ik alleen maar probeer te zeggen met deze lange post is: voel het verschil. Probeer te kijken naar de kleine dingen die je anders doet, anders denkt, anders voelt. En probeer te shiften naar de manier die niet per definitie beter ís, maar die beter voor je werkt.

Voel je het verschil?

Categorieën: Blog

2 gedachtes over “Voel je het verschil?

  1. Ja, ik voel zeker het verschil. Gelukkig heb ik niet heel veel van die stroeve dagen. Vaak ook kan ik door de dingen op een andere manier te bekijken zo’n stroeve dag toch nog ombuigen naar een dag waarop alles lekker gaat. Op de start na dan, haha.

  2. Dat verschil is zeker voelbaar. Als je je er bewust van bent, maakt dat ook weer verschil. Je hoeft stroef niet naar lekker om te buigen als dat niet lukt, als je maar weet wat het verschil is.
    En laat het zo zijn.Er komt altijd weer een lekkere dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *