Toen ik laatst weer aan de weer was met het maken van mijn jaarlijkse visionboard en dat deelde via Facebook Live kreeg ik de volgende opmerking: “Maar ehm Naomi, heel Pinterest is een visionboard toch?” Goed punt. Ik ben overigens meer fan van Tumblr waar ik met regelmaat ook mooie plaatjes verzamel (klik) maar allebei komt het op hetzelfde neer: dat bij elkaar zoeken wat jij mooi vindt en waar jij je graag op focust.

Boardthatvision

 

Echter vind ik het veel leuker om één keer per jaar fysiek bezig te zijn met het verzamelen van mooie beelden en teksten. Om lekker op de grond te zitten en te scheuren, te knippen, te plakken. En om dat samen te brengen op een mooi canvas. Zodat je het kunt ophangen in je slaapkamer of werkruimte. Zodat je er elke keer maar mooi weer tegen aan kunt kijken om van te genieten. Af en toe even gluren of het één en ander is uitgekomen.

Een visionboard is voor mij niets anders dan het visueel maken van je verlangens en geneugten in het leven. Waar zie je graag meer van? Welke dingen wil je vaker ervaren? Welke woorden en zinnen passen binnen de vibe waarin je je nu bevindt? Welke kleuren zijn op dit moment van jou?

Een visionboard is voor mij niets anders dan het visueel maken van je verlangens.

Het leuke is ook dat wanneer je dit daadwerkelijk ophangt je het er ook met mensen over kunt hebben op het moment dat ze jouw visionboard zien. Door je dromen en visies te delen wordt de kans groter dat ze daadwerkelijk uitkomen.

Ready to board that vision? Leggo!

Board your vision (1)

Dit heb je nodig:

  • Groot vel wit papier of een groot canvas;
  • Stapel tijdschriften naar keuze;
  • Foto van jezelf (optioneel);
  • Schaar;
  • Lijm;
  • Kopje thee of een biertje. (’t Is jouw leven.)

Zo maak je een visionboard:

#1 Bepaal het doel en het thema van je visionboard. Wil je een visionboard maken voor het aankomende jaar? Wil je een visionboard maken voor een bepaald thema? Bijvoorbeeld voor het inrichten van je huis? Je nieuwe garderobe? Of een visionboard voor je toekomstbeeld op het gebied van werk?

#2 Verzamel een aantal tijdschriften die passen bij het thema waarmee je wilt werken. Zo heeft het bijvoorbeeld geen zin om een aantal automagazines erbij te pakken op het moment dat je je interieur een nieuwe make-over wilt geven.

#3 Men neme een schaar en knippen maar. Ja, je dacht toch niet dat je een middagje relaxt met je kopje rooibosthee door tijdschriften ging bladeren? Tip: Wees in het begin niet te selectief met bladeren, knippen en scheuren. Als er een tekst, afbeelding of pagina is die je aanspreekt. Scheuren maar. Selecteren en netjes knippen komt later.

#4 Stop op het juiste moment. Je kunt hier natuurlijk zo lang mee doorgaan als je wilt. Echter vind ik het belangrijk dat je niet gaat forceren bij het zoeken van plaatjes. Als je genoeg hebt, heb je genoeg. En wie weet kom je later nog iets leuks tegen.

#5 Zet jezelf centraal. Om je visionboard zo persoonlijk mogelijk te maken is het leuk om een foto van jezelf in het midden te plakken en je beelden erom heen te verzamelen.

#6 Ga eerst even rustig na bij jezelf welke plek je plaatjes en tekst mogen krijgen. Schuif gerust een paar keer heen en weer. En echt mijn tip is: niet plakken voordat je een mooi overzichtje voor jezelf hebt gemaakt. Leg het op je papier en je canvas en ga pas op het einde plakken.

#7 Et voilà! Je hebt je eigen visionboard. Schenk wat lekkers voor jezelf in en ga er eens tegenover zitten. Wat valt je op? Wat zie je naar voren komen? Vraag het ook eens aan anderen. You might suprise yourself… Geniet!

 

Board your vision (2)

Laat je me het weten als je er één hebt gemaakt? Vind ik leuk!