In deze podcast interview ik Bart Ongering – ook wel bekend als Meester Bart. Bijna tien jaar lang werkzaam als docent Engels op het vmbo in de Bijlmer. Bart werd bekend op social media door grappige uitspraken van zijn leerlingen te delen en heeft ruim 175.000 volgers op zijn Facebookpagina. Hij bracht twee boeken uit en schrijft columns over zijn persoonlijke ervaringen in het onderwijs. Zijn motto luidt: “Het onderwijs kan niet persoonlijk genoeg zijn.”

In de podcast van vandaag bespreken we…
…waarom kwetsbaarheid binnen het onderwijs noodzakelijk is.
…waarom je zowel leerlingen als docenten juist niet op hun gender moet aanspreken. (27:30)
…waarom seksuele voorlichting nog steeds zo belangrijk is op middelbare scholen. (21:15)
burn-outs op jonge leeftijd en welke rol de omgeving hierin speelt. (31:30)
…of Meester Bart later ook Papa Bart wil worden en hoe de ideale school er dan volgens hem uitziet. (34:00)

Genoemd tijdens deze podcast:

Bedankt! + winactie

Ik wil Meester Bart nogmaals ontzettend bedanken voor het zijn van mijn eerste gast tijdens mijn podcast debuut. Om jou als luisteraar te bedanken hebben we een kleine winactie. Twee jaar lang schreef Bart columns voor de Trouw en deze zijn gebundeld in zijn laatste boek Meester Bart op zijn best. Kans maken op een gesigneerde versie van deze bundel kan door in een reactie achter te laten wat je meest waardevolle inzicht uit deze podcast was. Ook ben ik wel benieuwd naar wie jouw Meester Bart was toen jij nog studeerde. Welke docent heeft voor jou het verschil gemaakt en waarom?

Laat je reactie achter op Facebook of hieronder. Op vrijdag 18 augustus maak ik de winnaar bekend.

In de podcasts van Follow Your Nature interview ik mensen die op hun eigen manier hun natuur volgen. Dat kan op het gebied van persoonlijke groei, ondernemerschap, natuur, seksualiteit of een heerlijke combinatie van dit alles. Op de hoogte blijven van deze podcasts kan door de Facebookpagina van Follow Your Nature een like te geven.