Gefeliciteerd! Je bent er op wonderlijke wijze achter gekomen wat jouw missie in het leven is. Je hebt datgene gevonden waar je je bed voor uit wil komen. Je slaapt slecht, eet nauwelijks en kan aan niets anders dan je missie denken. Nondeju zeg, je lijkt wel verliefd. Help, wat nu?

Een hoop mensen zouden een moord doen om hun missie te vinden. Het gros van de mensheid kloot namelijk maar een beetje wat aan. Wat natuurlijk ook helemaal prima is. Maar jij bent er zojuist achtergekomen op welk gebied jij voor zowel jezelf als de wereld een verschil kunt maken. Heel leuk en aardig maar natuurlijk ook een beetje spannend.

Twee weken terug besloot ik ontslag te nemen en me volledig te richten op Follow Your Nature: jouw gids voor een speels en natuurlijk leven. Met dit plaftorm wil ik me met name richten op het vergroten van seksuele energie onder vrouwen. Als het aan mij ligt, is er op dat gebied nog een hoop werk aan de winkel en jeuken m’n vingers om aan de slag te gaan. Letterlijk.

Het focussen op mijn missie doet me denken aan een soort puberale verliefdheid.

1 – Ik slaap slecht

Als een soort overenthousiaste puppy ben ik als een gek aan het werk tot ik me realiseer dat het ’s avonds is en dat er ook nog iets moet gebeuren dat op slapen lijkt. Ik doe een paar pogingen tot mediteren en yoga om mezelf tot rust te manen maar dat mislukt volledig. Uiteindelijk doe ik dat ene trucje wat je ook toepast op het moment dat er een beer op vijf meter afstand staat. Ik houd mezelf voor dood en wacht totdat het geintje over is. Uiteindelijk pleurt ik vanzelf in slaap.

2 – Ik eet slecht

Waar ik normaal gesproken leef voor ontbijt – en eten sowieso – vergeet ik het nu gewoon. Ik word wakker, spring mijn bed uit en ga alweer meteen aan de slag met van alles en nog wat en kom er zo tegen een uurtje of elf achter dat er gedoucht en gegeten moet worden. Als ik dan al iets in huis heb. Ik moet echt even boodschappen doen man.

3 – Ik denk er de hele tijd aan

Jouw mailbox ontploft, zeg je? Nou, mijn hoofd kan er ook wat van. In de categorie ‘ontploffen’. En ja, er zit veel spam tussen. Ik heb zo om de minuut een briljante ingeving die ik of negeer of ergens noteer met de wetenschap dat ik anders eerst even moet afmaken waar ik aan begonnen was en dat ik waarschijnlijk niet eens aan dat ene toe ga komen. Maar lekker bezig brains, keep ‘em going.

4 – Ik ben een soort magneet

Weet je nog toen je verliefd was op die ene maar je toen ineens vet veel aandacht kreeg van andere mannen/vrouwen? Ja, dat is zeg maar nu. Mensen op straat kijken me aan alsof ik stiekem snoepjes in mijn broekzak heb zitten en ze er ook één willen. Leukerds willen samenwerken, koffiedrinken of simpelweg buiten spelen.

5 – Ik praat er de hele tijd over

Dit is zo ongeveer de irritantste eigenschap aan iemand die verliefd is. Hij of zij blijft maar doorkleppen. Sorry not sorry – ik ook. Tot in den treure blijf ik met je delen wat ik heb gedaan, wat ik doe en wat ik nog meer wil doen. Ja, daar voel ik me vaak ook bezwaard daarover. But can’t help it. Ben verliefd op mijn missie.

Herkenbaar? Ja? Gelukkig. Dan ben ik niet de enige dwaas op dit gebied.

“But doctor doctor tell me, hoe houd ik me staande in al deze waanzin?”

Niet. Nee echt niet. Soms is het leven nu eenmaal een beetje chaotisch. Vooral wanneer je iets in jezelf hebt aangewakkerd wat al een tijdje verstopt zat. Dan mag je erop rekenen dat je een beetje wankel bent, overenthousiast of juist heel nerveus. Je mag erop rekenen dat je van alles en nog wat wil doen en wil aanpakken. Maar doe het niet.

Je kunt je roeping niet missen zolang je nog leeft.

Er is nog genoeg tijd om de dingen te doen die je wilt doen. Je missie heeft er alleen maar meer baat bij op het moment dat je goed voor jezelf zorgt. Sleur jezelf af en toe onder die douche. Schop jezelf naar de supermarkt voor degelijk voedsel. Kam een keer je haar. Haal een keer adem. Schrijf een keer dat ene briljante idee niet op omdat je nog met dat andere bezig was. Omdat je kwaliteit wil leveren. Aan jezelf. Aan de wereld. Aan je missie. Drink een keertje geen koffie met die ene. Ga een keer niet naar die honderdste workshop deze maand. Echt, je hebt genoeg tijd.

Of doe het allemaal wel. Besluit dat je in die achtbaan wil stappen. Buckle up your seatbelts and there you go.

Wil je me alleen wel één ding beloven? Blijf voor jezelf zorgen. In die verliefdheid. In die chaos. In die onzekerheid. En weet dat je nergens een verkeerde afslag kunt nemen. Je missie is namelijk al ingevoerd op je innerlijke TomTom. Je mag ervan uitgaan dat zelfs wanneer je een zogenaamde verkeerde afslag neemt de route opnieuw berekend wordt.

You got this.

And even if you don’t; you do.

Lees ook: Waarom je geen ‘waarom’ hoeft te hebben

Foto: Bartjan de Bruijn